Vilken värdinna!

Ringde precis till den värdinnan jag skulle ha ett ljusparty hos ikväll o hon säger att hon inte har några gäster...Attans tänker jag lite snabbt. Sen helt plötsligt säger hon att: Men jag har sålt för över 4000 kr iaf så du kan bara komma förbi o hämta beställningslapparna så har du haft din visning! Vilken värdinna! Herreguu! Jag hade sett framför mej en låång kväll när jag egentligen bara ville hem men nu ser jag helt plötsligt fram emot kvällen rejält! Visserligen brukar hennes partyn gå rätt fort och det är himla trevliga människor men kändemej inte helt ladda ikväll... Vilken himla tur man ska ha ibland! =)

Ne nu ska ja tvätta bilen tror ja! ;)

Puss o kram

*Gäsp*

Klockan är snart halv åtta och jag har precis gått upp för att sätta mej med min hemtenta igen... Satt igår från 12-18 ungefår och lyckades väl lösa 2-3 stycken frågor. A lot more to go...Suck... Den är jättestor, jättesvår och jag verkligen inte lustan till att sitta med den...

Puss o kram

Bilder

Slänger in några fler bilder från Riga! =)
 

Tror detta var när vi hade varit ute och ätit en kväll=)


Älsklingen va tvungen att gå! Man fick bara vara där inne i en kvart sen låstes dörrarna upp! =D


Vårt hotell, notera; vi bodde på 16:de våningen!


Innan vi gick ut och åt första kvällen var vi ju tvungna att smaka lite på deras öl och champagner! =)


Inne i de här gamla zeppelinarhangarerna hade de matmarknad, kött, fisk, grönsaker, typ allt!


Jag stör älsklingen precis när han håller på o rakar sig, lite smått glad på mej ;)


Detta var den mysiga restaurangen som vi åt på lördag kvällen =)


Detta var Rigas frihetsmonument, det gick vakter och vaktade dag som natt!!

Så nu har jag slängt in lite fler bilder från Riga! Mycket nöje! ;)

Puss o Kram

Underbar helg i Riga

Vi lyfte från Skavsta 07.10 på morgonen och var framme vid hotellet mellan 9-10 lokal tid. Taxichauffören vi åkte med från flygplatsen tittade konstigt på oss när vi tog på oss bältena i baksätet och förklarade för oss att vi inte behövde ha på oss dem... Hmm, hade inte känts bra att inte ha på bältet med tanke på att de kör som galningar, accelererar så mkt som möjligt o kör trefiligt när det bara är tvåfiligt egentligen. Vi log bara o sa att vi ville ha på oss bältet! =)  När vi kom till hotellet hade vi sån tur att vi fick checka in direkt o få vårt rum! Ett rum på 16:de våningen och ni som känner mej vet att jag har lite hisskräck... Detta va också en glashiss som gick ute på hotellet så att man såg en fin utsikt varje gång man åkte hiss...Det var bara att ta ett djupt andetag o kliva in i hissen! En bagagenisse tog våra väskor och tog personalhissen upp och mötte oss på vår våning och följde oss sedan till rummet och packade in väskorna! Det kan man kalla service!! =D

Sen resten av dagen gick vi omkring i Riga, försökte lokalisera oss lite och hittade några köpcentrum som vi smög in på!;) När vi skulle äte lunch så hittade vi en liten restaurang som serverade buffé så där gick vi in...Lite rörigt blev det för det stod inte på engelska nånstans så det fick bli pommes, kyckling och ketchup! Vi förstod nada av deras system!! Haha! =D 
 På kvällen vart det middag på hotellets restaurang för vi hittade ingen i närheten, iaf inte åt det håll vi gick åt! :P  Ramlade i säng ganska tidigt och sov gott till dan därpå!

Vaknade, gjorde oss iordning och begav oss ner till frukostbuffén. Massa gott att välja på och jättebra service! Man kunde beställa stekta ägg, omelett osv och så gjorde de det på en gång, fast jag testade inte. Älskar ju äggröran på hotell så höll mej till den. Efter frukosten bar det av upp till rummet igen och göra sig iordning det sista och ta en liten "frukostsiesta"! Sen letade vi reda på Gamla stan i Riga och gick omkring där hela dagen... Hur mysigt som helst med massa smågator och gamla hus.

På kvällen tog jag mod till mej och vi åkte upp till baren på hotellet. Baren låg på 26:e våningen!!!! Shit vilken panik jag hade upp men det var bara att försöka koncentrera sig på utsikten och prata bort tiden! Vi hittade en fönsterplats och beställde varsin drink innan vi åkte ner igen och letade reda på en restaurang att äta på för kvällen...
Blev en ganska tidig kväll denna kvällen med eftersom man blir ganska trött av att vara igång och gå mellan 4-6 timmar på dagen plus en massa mat! ;)

Lördagen började precis som fredagen, frukostbuffé och en liten "frukostsiesta" innan vi begav oss ner till Gamla stan igen. Jag hittade en liten mysig smyckeaffär som sålde bärnstenssmycken och vi gick in. Daniel tyckte att jag skulle köpa mej ett halsband eftersom Riga är kända för sin bärnsten, så det blev ett litet halsband men en bärnsten i!=) 
Även denna kväll åkte vi upp till baren på hotellet och tog oss ett par drinkar innan vi gick för att äta!
Vi hittade en jättemysig restaurang i Gamla stan som vi åt på, Steik Houss. Hur mysigt som helst! =) O enormt god mat, mums!

Och igår var det vår sista dag i Riga, vi åkte ner och åt vår frukost och sedan packade ihop våra grejer och checkade ut. Lämnade in vårt bagage på hotellet och gick sedan ut på stan. Gick mestadels i Gamla stan den dagen också men passade på o vara lite kulturella och gick in i en katedral och gick på Rigas krigsmuseum. Himla intressant, handlade om både första och andra världskriget och fram tills Riga blev självständigt! Blev även lite shopping denna dag. Hittade en jättefin väska på Stockmann och Daniel hittade ett par skor. När vi är på väg tillbaka till hotellet för att hämta ut våra väskor kommer jag på att jag varit smart o läst in mina nycklar i väskan. Även nyckeln till hänglåset. Här får jag ju även lägga till att jag hade inte ett vanligt väsklås på min väska utan jag hade tagit ett Eskilstuna hänglås hemifrån, ett riktigt ordetnligt hänglås alltså så det fick komma en man och försöka dyrka upp låset. Det gick ju inte så bra så han fick sedan hämta en tång för att klippa av låset och det var lättare sagt än gjort, tror han höll på med låset i ca 20-30 minuter innan han fick upp det!! Fuck så pinsamt! Såå typiskt mej!! Sen åkte vi till flygplatsen och shoppade en parfym på taxfreen i väntan på flyget hem. Lyfte 22.45 lokal tid och landade 22.45 svensk tid!=) Stöp väl i säng vid halv 3, 3 inatt...

Så jag är trött, trött, trött men jag har haft en underbar helg!!=D

Utsikt från vårt hotellrum!
Utsikt från vårt hotellrum!


När vi satt på den mysiga restaurangen!


Krigsmuseet vi var på


En bild på oss sista dagen i Riga!


En liten gränd i Gamla stan!=)


Älsklingen och jag på vårt hotellrum innan vi ska gå ut <3

Detta blev ett superlångt inlägg märker jag nu, hoppas ni orkar läsa det! ;)

Kort o gott hade vi det jättebra o mysigt i Riga och tack Daniel för den bästa julklappen jag har fått!<3

Puss o Kram

ÄNTLIGEEEEN!!

Nu är det snart dags! Snart, snart, snart!! Imorgon bitti klockan 7 lyfter vi mot Riga! Vi packar det sista nu för att sedan åka hem till mamma o pappa och sova där, eftersom vi måste åka från hultsfred senast klockan 3 inatt för att hinna till Skavsta! Ahh det ska bli så himla kul!! Tack älskling för julklappen! En av de bästa julklapparna nånsin!!=D

Ha en supertrevlig helg allihop!!

Puss o Kram


Shakespear och läroplanen??

Hmm hur i hela fridens namn hittar man kopplingar mellan Shakespeares "Hamlet" och vår läroplan, lpfö98?? Någon mer än jag som tycker att detta är en extremt konstig uppgift? Dra kopplingar och beskriva den symbolik jag har hittat i Hamlet... Det känns inte riktigt som att jag förstår mej på den här uppgiften ordentligt... Undrar om det var förskollärare jag skulle bli eller vad?!

Puss o Kram


Redan 6 månader!

Idag har jag varit tillsammans med världens underbaraste kille i 6 månader!=D  Dessa månader har gått så himla fort så jag fattar knappt vart all tid tagit vägen...=) 

<3 Daniel <3 jag älskar dig! Du är mitt allt. Du stöttar mej när jag känner mej nere, du finns vid min sida när jag behöver dig, du ställer upp i vått och torrt, du tar hand om mej och du är helt enkelt helt Underbar!

Puss O Kram 

PANIIIK!!

Jag har en omtenta idag, på en j*vla massa begrepp. Jag har knappt orkat plugga denna vecka eftersom jag har legat hemma med magsjuka. Försökte ordentligt igår men allt jag läste eller allt Daniel sa gick bara in i det ena örat o ut i det andra. Fastnade absolut ingenting alls...suck... Iofs kanske inte helt konstigt eftersom igår eftermiddag var första gången på ett par dagar som jag har fått i mej ltie mat och fått behålla det...

Så nu vid halv nio är det omtenta på begreppsduggan och i eftermiddag har jag ett seminarium. Någon som vill byta med mej?? Har varit uppe sen halv sju imorse och pluggat in i det sista, nu måste jag börja göra mej iordning om jag inte ska gå till skolan  med morgonrufs, trosor och en bh!

Wish me luck friends!

Puss o kram

Magsjuk

Japp nu var det dags för min tur...suck... Får springa på toaletten hela tiden, har ju definitivt inte sovit särskilt bra... O så måste jag masa mig ut minst två ggr idag, en gång för att göra ett arbete på en förskola (jag vet inte smart när man är magsjuk) och en gång när mamma ska hjälpa mej med min cykel... Det "bästa" är ändå att man går ner i vikt och att jag inte spyr när jag är magsjuk, det kommer andra vägen så det går ju liksom att dölja ganska bra! Bara man får låna en toalett så ;)

Ne nu ska jag ta och försöka mej på lite skolarbete...

Puss o Kram

Helt plötsligt

Helt plötsligt så blev ja på dåligt humör känner jag... Från att ha varit go o glad hela dagen så kan jag gå igång på nåt riktigt litet just nu...Hmm, inte bra... Men ska snart åka till simhallen o simma, basta o bada bubbelpool så förhoppningsvis så vänder detta humör snart!!

Puss o Kram

=(

Ibland vill man bara dra täcket över huvudet och aldrig stiga upp. Idag är en sådan dag. Jag har en omtenta, och jag ska vara ärlig, jag har inte läst särskilt mkt. Känner ingen motivation överhuvudtaget och jag känner på mig att jag inte kommer klara den den här gången heller, så varför gå dit? Det är verkligen skittråkigt att läsa. Jag hatar det vissa dagar! Igår fick jag hem min begreppsdugga och den klarade jag inte heller, 22 av 46 studenter blev underkända på den. Då kan man undra om lärarna verkligen är så pantade så att de inte förstår att det var ett uruselt sätt att testa oss på begrepp!! När nästan hälften blir underkända så tycker man att det borde "väcka" lärarna lite...

Vore det inte för att det finns så lite jobb just nu så skulle jag nog inte fortsätta läsa. Jag hatar skolan! Den gör mig deprimerad, stressad och allmänt nedstämd... Jag ser bara 3 långa j*vla år framför mig som kommer släpa sig fram...suck...

Ha en bra dag allihop....

RSS 2.0